Searching for (Another) Tourist Destination in KL and Singapore

Assalamualaikummm!

How’s you weekend? So far so good? or bad??? Hihi.. My weekend was so-soo… Not so good, not so bad! Just a little bit bad mood, my digicam ‘berulah’Β lagi… Fewwh… And you know what? Next Thursday, InsyaAllah I will be arrive in KL, but my digicam is back to its ‘odong2’ phase! Bennnccciii… Bete!!! 😦 Maybe I’ll try to borrow others digicam, well… I still bring mine actually, so, others digicam is bwat jaga2 doang hehe…

And in this beautiful Saturday morning, my friend, Lia (she is a lecturer in Unsri) called me, and we talked a bit about our itinerary to KL. Hehe, yap… however we (will be!) backpacker’s tourist, but itinerary is a must!!! Maklum, kali ini gw akan jadi turis miskin! Kinda different when I visited KL in July 2010 with my big famz. Kalo sama big famz, I used to stay in hotels and spend my Mom and Dad’s money, LOL… So, this holiday will be sooo… different with my previous holiday in KL. There are some places that I ever visited, and of course, I dont wanna go there againnn!!! Mari cari spot2 laen… hihi

And here are some places that I ever visited in KL and Singapore with my famz…

1. I-City in Shah Alam —> Its famous because of its huge area covered by lamp. Yap, dimana2 lampu mentereng banget bo’ and bikin silau! Hahaha jadi kaya perbukitan penuh lampu warna warni gituh. So beautiful tapi gw ga mau ksana lagi, kan udah pernah sama kluarga besar. So, Im gonna skip Shah Alam!

2. Little India —> Let say, Kampung Keling gitu ya… When most of Indian people sell saree (kain sari India) and others stuff like accessories, hijab (they called it ‘tudung’) and also lots of yummmz… food! Its a great place, actually for shopaholic, but I dont wanna go there for next holiday. Mungkin bwat quick shopping ajah hahaha

3. Pasar Seni —> a very cool place to buy souvenirs!!! It looks like a traditional market, but in a great packaging, jadi adem dan tertata rapi gituh semuanya. Jangan bayangin kaya pasar lokal, hoho.Β Then, there also yummmeehh food-stalls around pasar seni. A must visit place for tourist!

4. Twin Tower —> this place (Im gonna called) tempat wajib alias sejuta umat klo di KL. Haha it seems there are something incomplete if we do not go here. Yeeaah, also a must visit place, too. When you can come for free! Only take pictures, hihi… Well, you can go shopping, karena sebenarnya inside itu ada mall yang segede gaban dan ini mengelilingi taman2 itu, kebayang kan ya bo’? Indah lah pokoknya.

Now, lets talk about SINGAPOREEE!!!

Daripada KL, gw lebih suka Singapore sih, lebih apa ya… uhm,, lebih smua2nya deh hehe… However, tempat2 wisatanya mahal smua… (Waktu itu 1 dollar Singapore skitar 7.500), tapi smuanya worthed! Lebih tertata rapi kotanya, lebih banyak tempat shoppingnya, lebih lebih lebih semuanyaaa!!! Hehe, so I choose Singapore instead of KL πŸ˜‰

5. Marina Bay —> an integrated place. Dsini ada merlion, ada marina bay, ada esplanade mall, semuanya ada nemplok disatu tempat!!! Ampoon dahhh!! tinggal sebut mau kemana duyu, semua disini! Hihi… Merlion smua udah pada tau dongs dongs, jadi ga perlu dijelasin kayanya. Marina bay itu langsung berhadapan dengan Singapore Eye, itu loh, bianglala guedeee kaya di dufan. Tapi di Singapore jaoh lebih gede dan semuanya transparan!!! Bisa liat negara Malaysia, Thai and Indo kalo naik Singapore eye. Seru gilaaa… I really recommended this place bwat yg mau cr liburan unyu2 dan liat bule2 cakep hahaha.Β Mall-nya juga ada, yg atapnya kaya duren ituh, dan smuanya bikin mata jadi jerenggg!! Mahal2 booo…

6. Bugis Street —> Paradise for shopaholics!!! Surganya surgaaa!!! Adoh! If you go here, you will be LAPAR MATAAA!!! Dipastikan!!! Hihi… I bought baju kaos, semua pernak pernik lucu and also barang2 yg sebenarnya ga penting, tapi kebeli juga karena lucu dan mureeee..hihi Well, waktu itu ga sempet foto disana, karena rame, tapi sempet ngambil gambar jalannya πŸ˜‰ So, bugis street is a street (a very long street) when people along the road sell all of the stuff which are so cheapppp… This is the street:

Lets go back to KL! Haha jadi liburan tahun 2010 itu, rute gw adalah KL – Sing – KL πŸ˜€ Little bit rempong, but it was obviously fun!

7. Genting Highlands —>Β A great place for enjoyment-seeker and adventure lover!!! Yapp.. Genting Highlands itu adalah tempat arena permain terluwasss… di Malaysia, tempat perjudian alias kasino terguwedeee di Asia Tenggara, and yang pasti dataran paling tinggi di Malaysia. Udah gitu ada 5 star hotel disana, Alhamdulillah sempet stay disana 1 malam πŸ˜‰ Hehe kebayang kaya apa?? Monggo liat gambarnya.

And yes, because my next holiday is backpacker’s holiday with my friends, not with my fams, so, I will prepare the itinerary so it can suit my budget hihi, wuahhh! Ga kebayang pasti seru deh backpackeran πŸ˜€ apalagi sama temen lama hehehe… Cant wait! Owya, Im looking at this now,Β http://www.jalanjajanhemat.com/2007/07/tempat-wisata-di-kuala-lumpur-malaysia/Β it could be your references if you wanna go holiday with low budget!! Happy weekend, all…. Love ya!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s